Reinfeldt fiskade efter röster på oärligt sätt

22 03 2010

Det var för en dryg vecka sedan som vi i AiP avslöjade Fredrik Reinfeldts lögn till assyrier, syrianer, kaldéer och pontiska greker gällande folkmordet 1915. I en inspelad intervju som den assyriska journalisten Afram Barryakoub gjorde för tidningen Hujådå lovade Reinfeldt, 10 dagar innan valet, att Moderaterna var för ett erkännande av folkmordet 1915. En nyhet som bland annat plockats upp av Aftonbladet och DN. Lika så nämner Michel Ankido Hanna, ordförande för Assyriska studenter i Stockholm, min artikel i AiP i sitt inlägg på Newsmill förra veckan.

I veckans AiP följer vi upp nyheten med en intervju med Afram Barryakoub, den assyriska journalist som alltså gjorde intervjun med Fredrik Reinfeldt. Han tycker att Fredrik Reinfeldt var ute och fiskade efter röster på ett oärligt sätt.

– Jag har fått flera mejl från folk som är besvikna på de tomma löften som politiker ger, något Fredrik Reinfeldt kommit att personifiera. Är man statsminister ska man stå vid sitt ord och inte komma och skylla på att det är dålig tajming att hålla sitt löfte just nu, säger han.

Barryakoub tror att Reinfeldts löfte var avgörande för de assyrier som valde att lägga sin röst på Moderaterna och att deras svek i riksdagen kommer att ge många röster till de rödgröna.

– För oss assyrier är detta en av de viktigaste frågorna. Folkmordet har blivit en del av oss. Det är bland annat anledningen till att vissa av oss hamnat här i norden. Hade vi inte blivit utsatta för ett folkmord hade vi inte varit spridda över hela världen som vi är i dag, säger han.

Nu hoppas Afram Barryakoub att Socialdemokraterna och de andra partierna i den rödgröna koalitionen gör folkmordsbeslutet till regeringens offentliga hållning vid en valvinst och inte glömmer bort beslutet.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Missa inte heller SvDs artikel igår om hur de olika riksdagsledamöterna röstade…

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

23 03 2010
B-O Gavne, Västerås

-FOLKMORD! …är inte sånt också när man benämner kommun för STAD! T.ex. att man benämner Stockholms och Västerås kommuner för Stockholms respektive Västerås stad! Alltså i förhållandet att ju våra kommuner innefattar, både stadsboende människor och landsbygdsboende. Och med att man ju inte kan benämna landsbygd för stad. –Och med att benämna kommunen för stad, utesluter man ju de invånarna som bor på landsbygden. .
Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, lagtecknat, att våra lokala politiska samhällen av invånarna, alltså våra kommuner Sverige runt, benämns just KOMMUN. Att vi med denna s.k. kommunreformen 1969, vill ytterligare hävda demokratin, att alla människor är lika värda. Och visst finns också städerna, med deras gator, höga hus och dålig luft, där kommunen är samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.

27 03 2010
nyhklu

Vad säger världsledandehistoriker och akademiker om den armeniska frågan?

De är överens…det var konspiration/förräderi (armenier gick ihop med invaderande krigsmakter som Ryssland och Frankrike i förhoppningen om att ha regionen kring det heliga Ararat för sig själva och i gengäld fick de pengar, uniformer och vapen) Akademiker konstaterar… det var landsförräderi/landssvek mot Osmaner och därmed påföljande inbördeskrig samt förflyttning av armenier boende i östra delarna av osmanska riket till Syrien som då fortfarande var ett osmanskt territorium.

Akademiker och historiker uttalar sig om Armeniers landsförräderi där 5 miljoner Osmaner förlorade sina liv. Se gärna nedanstående videon:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: