Carin Jämtin i t-banan – igen!

14 03 2010

Åter igen pryds Stockholms t-bana med affischer med Carin Jämtin, detta är andra delen av profileringskampanjen för att göra den populära Carin Jämtin känd som utmanare om makten i Stockholm. I förra omgången av kampanjen var rubrikerna ”Barn ska få välja skola – men skolan ska inte välja barn”, ”Fler som söker jobb – eller fler jobb att söka” och ”Stadens tillväxt börjar med barnens uppväxt”, något jag skrivit om i denna artikel i Stockholms Tidningen.

Även denna gång är det barn och ungdomar som lyfts fram. I den nya kampanjen som startade nu i helgen är två av de nya affischrubrikerna ”Stockholms unga behöver bra betyg. Och fler ettor.” samt ”En öppen fritidsgård kostar pengar. En stängd kan kosta hur mycket som helst.”

En enda ung människa som hamnar i missbruk och kriminalitet kan kosta samhället uppemot 2 miljoner kronor per år. Det är mer än den årliga kostnaden för att driva en fritidsgård. Att skära ned på Stockholms ungdomar riskerar att bli en dyr affär, står det på affischen om fritidsgårdarna.

– Jag tycker att den borgerliga politiken i Stockholm är att likna vid börsens kvartalskapitalism. Man skär i verksamheterna för att tjäna några kronor på kort sikt, men i längden blir kostnaderna så mycket större. Det är inte en klok politik för Stockholm, säger Carin Jämtin (S), oppositionsråd i Stockholm.

I den nya kampanjen fokuserar man också på att ”Sverige tjänar på att Stockholm är bäst”.

– Stockholm konkurrerar inte med andra städer i Sverige, utan med metropoler och huvudstäder ute i Europa och världen. Då duger det inte att vi är en medioker skolkommun, att bostadsbristen är stor och kollektivtrafiken inte fungerar. Vi måste investera om Stockholm och Sverige ska kunna vinna. Vi socialdemokrater måste våga satsa på spets, säger Carin Jämtin.

I höstas gjorde jag en längre intervju med Carin Jämtin till Stockholms Tidningen där hon berättade om vilka frågor som är viktiga för henne i den kommande valrörelsen. Hon listade följande:

 • Skolan. Här har majoriteten skurit ner mest. S vill ha fler vuxna i skolan, främst fler lärare och mindre grupper.
 • Jobben. S vill anställa fler i offentlig sektor. Skapa möjligheter för nya företag att etbablera sig och göra en särskild satsning på unga arbetslösa.
 • Miljön. Göra mer av vårt organiska avfall till biogas. Servera ekologisk mat i offentlig verksamhet.
 • Sociala frågor. Många barn och ungdomar mår dåligt i Stockholm i dag, därför vill S satsa på hjälp och stöd till utsatta barn.
 • Jag är ett fan av Carin Jämtin och det kan du också bli, tillsammans kan vi Socialdemokrater göra Stockholm till möjligheternas stad, och detta under ledning av Carin Jämtin.

  De nya affischerna som nyss kommit ut i tunnelbanan:

  Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , ,

  Annonser

  Åtgärder

  Information

  One response

  17 05 2010
  Kamelsilaren

  Carin bygger ökar bilavgaser, med förnuft, och blockerar sjöutsikten från Slussen, med förnuft.

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  w

  Ansluter till %s
  %d bloggare gillar detta: