Reinfeldt och Mona fastnade i teknikaliteter!

14 10 2008

Kvällens debatt hos KG levde till slut upp till förväntningarna. I början fastnade både Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin i teknikaliteter. Speciellt Reinfeldt fastnade i detta, han sa trafikregler minst fyra gånger i de inledande fem minuterna, dessutom sa han ordet transfereringssystem minst två gånger och höll sig till fulltaktik genom att prata om socialdemokratiska ”skattechocker”.

Mona Sahlin visade på flera tydliga skillnader i politiken. Hon visade på den politik regeringen bedrivit där man bland annat puttat ut folk ur a-kassan och att den borgerliga högerregeringens ”superpaket” egentligen inte handlar om några satsningar alls. Dessutom vann hon debatten om hur sänkt skatt för de i arbete inte på något sätt hjälper de som nu blir av med jobben. Gillar också att hon står upp för att vi ska beskatta de allra rikaste istället för som högern sänka skatten för de rika samtidigt som man slår på de fattiga, sjuka och arbetslösa.

Kan fortfarande inte förstå retoriken om att det ska ”löna sig att jobba”. På vilket sätt skulle det inte löna sig att jobba bara för att man inte sänker skatterna? Det lönar sig alltid att arbeta jämfört med att få pengar ur a-kasseförsäkringen eller bidrag ur socialförsäkringssystemet.

Det är lätt för Fredrik Reinfeldt att säga att invandrare ska få bosätta sig var de vill då många av de borgerliga kommunerna knappt tar emot några medan socialdemokratiska kommuner som Södertälje tagit sitt ansvar. Läs detta tidigare inlägg.

Tråkigt men inte särskilt förvånande att Fredrik Reinfeldt och högerregeringen vill hålla fast vid sin pigpolitik där vi skattebetalare ska betala för överklassens städhjälp och barnpassning. Vad är då motiveringen från statsministern, jo, det avlastar stressade föräldrar. Hur många vanliga föräldrar har trots skatteavdraget råd att hyra in en husa eller barnpasserska.

Mona vann debatten genom att hon kunde presentera bättre politik. Hoppas dock att veckans två sista debatter blir bättre och att man talar mer om rättvisa och mindre om ”transfereringssystem”. Mona måste få ännu lite mer ”Göran” i sin debatteknik för att verkligen nå ut med sitt budskap. Läs mer i detta inlägg som är ett svar på Lena Mellins åsikt att Monas hätskhet gjorde henne till förlorare.

Läs rödbloggaren Rosemarie Södergren eller Aftonbladets artikel om debatten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Åtgärder

Information

3 responses

14 10 2008
Reinfeldt hade det svettigt | Arvidfalk.se

[…] som följde debatten: Roger Svensson Erik Laakso Daniel Carlstedt S-buzz […]

14 10 2008
Björn

för en med 20000kr i månaden har nettoinkomsten ökat med hela 1000kr i månaden! samtidigt har a-kassan ökat med i snitt 120kr i mån, mao har en med medioker månadslön fått 880kr mer i fickan efter a-kassa avgiften! Att de har hoppat av är enbart girighet och nu är det lätt att skylla på en regering som gett dem en bättre ekonomi. Man behöver knappast va utbildad ekonom för att se hur mkt bättre det blivit. 170000pers som var arbeslösa år2006 har nu ett jobb. Sahlin retar sig på 10000utbildningar mindre.. men dem har jobb idag + 160000pers till. Valet stå mellan arbetslöshet och bidrag eller ett värdigt liv med ett jobb. Valet borde va givet. Skrämma ut folk är skrattretande korkat.. Den kostnaden har alla fått i intäkt flera ggr om..

15 10 2008
Reinfeldt upprepar lögnen om fildelarjakten « Christian Engström (pp)

[…] Andra som kommenterar partiledarduellen: SvD, SvD, Ledarbloggen, DN, DN, DN, Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen, Expressen, Expressen, Expressen, Sydsvenskan, Erik Laakso, Arvid Falk, Jonas Morian, Markus Blomberg, Daniel Carlstedt, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: