Nu börjar superveckan!

12 10 2008

Ikväll möts de, statsminister Fredrik Reinfeldt och socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin. Det är den första debatten på länge då den debatträdde Fredrik Reinfeldt vägrat att mötas, läs mer i detta tidigare inlägg. Kvällens debatt i Agenda är den första av fyra debatter som ska klaras av på en vecka.

Nu ska Reinfeldt få stå till svars för den politik som man bedrivit i de två år som gått sedan man fick makten. En typisk högerpolitik som lett till att de som redan var rika blivit ännu rikare och de som var fattiga blivit ännu fattigare. En politik som slår på den som redan har det sämst i samhället och som försöker stämpla sjuka och arbetslösa som lata personer som inte vill jobba.

Inför debatten ser det redan mörkt ut för det blå laget. Enligt en Sifoundersökning som presenterades i  Aftonbladet idag tror endast två av tio att den borgerliga regeringen vinner nästa val. Mona Sahlin har dock en jobbig uppgift, hon måste presentera en hållbar alternativ regering och där räcker det inte med ett samarbete med miljöpartiet. Samarbete med endast miljöpartiet stöttas endast av 2 av 15 LO-förbund. Det blir spännande att se hur Mona tar sig an denna fråga ikväll.

Jag kommer att följa kvällens debatt tillsammans med massor av andra S-bloggare direkt från Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen 68, så uppdateringar av bloggen utlovas under kvällen. Socialdemokraterna kommer också att direktsända från högkvarteret på sin webbsida www.socialdemokraterna.se, där kommer man under debattens gång att låta olika kända socialdemokrater kommentera hur debatten går.

Här är hela veckans debattschema:
– Söndag 12 okt Partiledardebatt i Agenda kl.21.15, SVT2
– Tisdag 14 okt Duell mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt i Rakt på med K-G Bergström kl.20.00, SVT2
– Onsdag 15 okt Partiledardebatt i riksdagen kl.09.00 (se webbsändning på www.riksdagen.se)
– Fredag 17 okt Duell mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt i Studio Ett kl.16.00, Sveriges Radio P1

Andra bloggar om , , , , , , , , , ,

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: