S-valvinst 2010 är inte självklar!

9 09 2008

 

Sten Nordin (m)

Sten Nordin (m)

Nya siffror från Synovate beställda av och presenterade i DN idag visar att en socialdemokratisk valvinst 2010 inte är en självklarhet. Undersökningen visar på att om det var val idag skulle det borgerliga blocket vinna i Stockholm, moderaterna går fram hela 4,5 procentenheter till 36,8 procent.

Sten Nordin (m), finansborgarråd i Stockholm, tror att detta är en indikation på att det snart kommer att vända i hela landet (gud förbjude).

– Trenden vänder ofta först i Stockholm och det är inte osannolikt att det är en svängning på gång i hela landet, säger han till DN.

Många sossar som jag pratat med tror att en valvinst kommer att komma av sig självt 2010 och att vi inte kommer att behöva särskilt hårt för att vinna valet. Dessa siffror bevisar att de har fel. Trots att den borgerliga politiken slagit hårt mot de svagaste i samhället och som vanligt mest förbättrat levnadsstandarden för de redan rikaste har skattesänkningarna också märkts i en vanlig medelinkomsttagares plånbok. Högkonjukturen har också hjälpt till och de flesta har det ganska hyggligt.

Att sitta vid makten inför ett val ger också klara fördelar. Det kommer att finnas pengar att satsa på reformer som flirtar med väljarna inför valet 2010, jag skulle inte bli förvånad om det kommer höjningar av barnbidrag, studiebidrag och andra populära reformer precis innan valet.

För att undvika ytterligare fyra år av borgerligt styre, något som vore förödande för den svenska välfärden, måste vi alltså kämpa. Låt oss se till att bli fler, starkare och högljuddare och se till att kommunicera en politik som bygger på att alla ska med – inte bara de rikaste. Endast genom att presentera en sådan politik kan en röd valvinst 2010 säkras.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

Åtgärder

Information

5 responses

9 09 2008
Calle

Tvärt om skulle det vara oerhört glädjande och positivt för den svenska välfärden om vi för första gången fick en borgerlig regering som satt i två mandatperioder. Socialdemokraterna har hittills prenumererat på makten i landet och människor ser på något underligt vis socialdemokrati som någon sorts ”normaltillstånd” att gå tillbaka till om inte den nuvarande regeringen sköter sig. Att utkräva samma ansvar av en socialdemokratisk regering verkar dock te sig onödigt och görs aldrig i samma utsträckning. Borgerligt styre i två mandatperioder vore alltså en vinst för demokratin och människors framtida syn på politiken och ansvarsutkrävandet. Det skulle tvinga socialdemokraterna att bli än bättre på oppositionspolitik och att faktiskt vinna på egna meriter.

9 09 2008
Karin

Sverige Demokraterna kommer att inta en bedydelsefull plats i politiken, nästa val. De flesta är så irriterade på allt fjäskande för muslimer. Trots att de förföljer den nya genertaionen som har kraft att sälla sig till demokratiska normer, så ställer sig politiker och journalister på denna uråldriga religions sida. Barn far illa, mammor far illa, och även en del pappor till barnen också. Släkten är benhård mot den ”nya familjen”!

Lyssna in hur det är hos kvinnojourerna tex.

9 09 2008
Daniel Carlstedt

Hej Karin!

Jag hoppas verkligen att du har fel. Jag tror också att det svenska folket är ett tolerant och öppet folk som vill ge människor som varit med om krig och elände en möjlighet att starta ett nytt liv här hos oss. Själv tycker jag att mångfalden berikar och ger mycket både kultur, mat och kompetens som är viktigt för framtiden. Mitt hopp till väljarna lever fortfarande och jag tror att man kommer att göra det rätta och se till att vi fortsätter att vara ett av de europeiska länder som inte har ett främlingsfientligt och odemokratiskt parti som Sverigedemokraterna i vårt parlament.

Förstår inte riktigt dina kommentarer om att svenska politiker skulle fjäska för muslimer? Utveckla gärna så kan vi ha en konstruktiv debatt.

9 09 2008
Daniel Carlstedt

Hej Calle!

Det finns verkligen varken något positivt eller glädjande i att ha en borgerlig regering i två mandatperioder. Under de två år borgarna har suttit vid makten har de redan hunnit riva ner mycket av den svenska välfärd som massvis av andra europeiska länder beundrar, jag vågar inte ens tänka på vad man skulle hinna göra om man fick ytterligare en mandatperiod på sig. Jag hoppas för allas skull att vi får en socialdemokratisk regering 2010, något jag kommer att jobba hårt för….

Visst kommer det att finnas saker som vi socialdemokrater återskapar, så som en hög a-kasseförsäkring med lägre avgift, men mycket nytt och framåtsyftande kommer också att komma.

9 09 2008
Tobias

Visst är det kul att Sverigedemokraterna går framåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: