Börja med de borgerliga kommunerna Billström!

24 07 2008

Pawel Flato.

Tobias Billström. Foto: Pawel Flato.

Migrationsminister Tobias Billström kräver idag på DN Debatt att andra EU-länder ska ta mer ansvar för att ta emot flyktingar. Det finns ungefär fem miljoner irakier som befinner sig på flykt från sitt land, skriver han. 

Sverige är kanske det EU-land som tagit störst ansvar för dem som flytt. Av de irakier som ansökte om asyl i Europa under 2007 lämnade 60 procent in sin ansökan i Sverige. Fyra städer i Sverige – Södertälje, Stockholm, Göteborg och Malmö – har var för sig tagit emot fler irakiska flyktingar än vad hela USA gjort, skriver han. 

Visst håller vi säkert alla med honom om att de andra EU-länderna måste se till att ta sitt ansvar. men det finns också en annan viktigt fråga att ta ställning till. Av de kommuner som tagit emot flest flyktingar är ett fåtal borgerliga, de borgerliga kommunerna gömmer sig bland annat bakom att de inte har några allmännyttiga bostäder. 

Förra året togs nästan 84 procent av alla flyktingar emot av socialdemokratiskt styrda kommuner. En kommun som Botkyrka tog år 2005 emot 84 personer, medan Danderyd tog emot 1 person. S-styrda Södertälje tog emot 98 och Huddinge tog emot 67 medan borgerligt styrda Vaxholm tog emot 1 och Nykvarn tog emot 0 flyktingar! Borgerliga Kungsbacka har bestämt sig för att ta emot 20 flyktingfamiljer 2008.

Nyligen fick det socialdemokratiska kommunalrådet Anders Lago besöka USA för att berätta om situationen i Södertälje där man tagit emot fler irakiska flyktingar än hela USA och Kanada tillsammans. 

Så, Tobias Billström, fortsätt arbeta för att andra EU-länder ska ta sitt ansvar men se också till att ta dina borgerliga kamrater som styr i många av Sveriges kommuner i öronen och se till att de tar sitt ansvar.

Fler bloggar om , , , ,

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

24 07 2008
Illwill

Nä, vi alla håller inte med om det.

Många svenskar (alltså, de som bodde här före gränserna öppnades och följer en kultur som våra politiker påstår inte existerar) anser att alla kommuner ska ta emot lika mycket som Nykvarn.

Finns mängder av svenskar som är negativt inställda till mord, våldtäkter, rån, inbrott, stölder etc även inom Sveriges gränser. Självklart vill vi hjälpa andra länder, men inte genom att ta emot andra länders brottslingar.

24 07 2008
Daniel Carlstedt

Hej på dig Illwill. Vad är det för kultur du följer som politikerna påstår att den inte existerar? Jag tycker att det verkar ganska osolidariskt att Sverige skulle ta emot 0 flyktingar. Jag tycker att det måste vara allas ansvar att sträcka ut en hand till de som behöver det allra mest.

Dessutom är det ganska konstigt att påstå att de som kommer hit är andra länders mördare, våldtäktsmän och tjuvar – snarare är det andra länders läkare, ingenjörer och högutbildade som kommer hit till oss, att vi sedan ännu inte blivit tillräckligt bra på att ta tillvara deras kompetens är ett annat problem. Hur menar du att vi ska hjälpa de som behöver fly från förtryck, krig och politisk förföljelse? Hur ska vårt samhälle överlev utan invandring? Med en åldrande befolkning behöver vi det nytillskott som invandrarna ger!

25 07 2008
Josef Boberg

Hmmm… 🙂

14 10 2008
Reinfeldt och Mona fastnade i teknikaliteter! « Daniel Carlstedts finurliga tankar

[…] Det är lätt för Fredrik Reinfeldt att säga att invandrare ska få bosätta sig var de vill då många av de borgerliga kommunerna knappt tar emot några medan socialdemokratiska kommuner som Södertälje tagit sitt ansvar. Läs detta tidigare inlägg. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: