Mamma Mia – en fantastisk film

22 07 2008

Var och såg filmen Mamma Mia i helgen. Filmen är baserad på musikalen med samma namn, som jag ska se på Globen i augusti. Det är en fantastisk film med fina gamla ABBA-låtar framförda av Hollywoodskådisar som Meryl Streep och Pierce Brosnan (James Bond).

Handlingen går ut på att Sophie (spelad av Amanda Seyfried) som bor med sin ensamstående mamma Donna (Meryl Streep), ska gifta sig. Mamma Donna äger ett litet hotell på en ö i Grekland och håller just på med förberedelserna inför dotterns bröllop. Sophie har aldrig fått veta vem hennes pappa är men har nu hittat sin mammas gamla dagbok och hittat tre kandidater. Hon bjuder in alla tre till sitt bröllop utan att berätta det för sin mamma så när de tre dyker upp blir det en stor överaskning för Donna.

Som sagt en fantastisk film att se nån dag då den svenska sommaren bjuder på regn. Filmen är etta på SF:s topplista och har slagit rekord i USA, under premiärhelgen spelade filmen in närmare 165,6 miljoner kronor. Det är rekord för en musikalfilm och Mamma Mia slog därmed Hairspray med dryga en halv miljon.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: