Ideologisk friskola kan vara okej

21 07 2008

Daniel Carlstedt

Socialistisk friskola - snart verklighet? Foto: Daniel Carlstedt

Att starta en ideologisk friskola kan vara helt okej. Det säger Ann Carlsson Eriksson i DN i en kommentar till att SSU Stockholm och SSU Södra Älvsborg vill starta friskolor med socialism som grund. Ansökningarna från SSU är en protest mot att det är tillåtet att starta religiösa friskolor, läs mer i tidigare inlägg.

Alla kan starta en fristående skola, bara innehållet är sakligt och allsidigt och eleverna inte påverkas i någon politisk riktning, säger hon.

Återigen förvånas man över att det inte nämns något om saklighet när det gäller de religiösa friskolorna. Vore kul med en socialistisk skola, när jag får barn skulle jag absolut stoppa de i en sådan skola. Där skulle de få lära sig bra värderingar som att alla människor är lika mycket värda, solidaritet och omtanke om sina medmänniskor och att det behövs en fungerande välfärd och höga skatter för att kunna bygga ett samhälle som också tar hand om de svagaste i samhället.

Annonser

Åtgärder

Information

One response

21 07 2008
Socialistisk friskola - Del 1 | Johan Dahlberg

[…] Kulturbloggen JPettersson FPNacka Carlstedt SaintSB Tokmoderaten Tvivlar JJ.N Bookmark and Share: sociallist_d12ac19f_url = […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: