Borgerliga politiker med ryggrad

18 07 2008

Birgitta Olsson. Foto: Riksdagen.

Igår på Aktuellt lovade folkpartiledamoten Birgitta Olsson  att hon kommer se till att FRA-lagen ändras så att det ska krävas brottsmisstanke för att få avlyssna personers mejl och telefontrafik.

– Jag är beredd att antingen skriva en egen motion, som jag hoppas att så många borgerliga politiker som möjligt ansluter sig till, eller så är jag beredd att rösta för någon av oppositionens motioner, sa Birgitta Ohlsson till Aktuellt.

Hon får stöd av ytterligare fem partikamrater, däribland Camilla Lindberg, som ju var den enda som vågade gå emot partilinjen och rösta nej. Birgitta Olsson la ju som alla vet ner sin röst. De andra folkpartisterna som stödjer kravet är Agneta Berliner, Maria Lundqvist-Brömster, Cecilia Wikström och Solveig Hellquist.

Riksdagen

Fredrick Federley. Foto: Riksdagen

Det behövs bara fyra för att få igenom förslaget om man får oppositionen med sig. Det är skönt att se att det till skillnad från den ryggradslöse centerpartisten Fredrick Federley  finns politiker som vågar visa lite stake och gå emot partilinjen i en fråga som är principiellt viktigt.

Bättre sen än aldrig… Visst kan man tycka att dessa riksdagsledamöter är lite sent ute och att de istället borde ha vågat stå upp och rösta emot FRA-lagen från början, men ett sent uppvaknande är ju bättre än inget alls.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: